فهرست مطالب

نشریه آموزش علوم دریایی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 33، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/27
  • تعداد عناوین: 17
|
  • حسین تقوی*، شهرام مهرآور گیگلو، سلیم کاظمی، مرتضی جاویدپور، دریا عاقل زاده صفحات 1-16
    پژوهش حاضر با هدف سنتز ادبیات مربوط به دانشگاه مهارت محور در راستای شناسایی مولفه های دانشگاه مهارت محور در نظام آموزش عالی کشور انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و با روش کیفی فراترکیب انجام شده است. جامعه آماری، کلیه مطالعات انجام شده در بازه زمانی 1380 الی 1401 است. در این راستا 38پژوهش در زمینه موضوع موردنظر ارزیابی و درنهایت 22 پژوهش به صورت هدفمند انتخاب گردید و با تحلیل محتوا و ترکیب ادبیات مربوط، درمجموع 126 کد،12 مفهوم، 7 مقوله کلیدی طی فرایند جست وجو و ترکیب نظام مند متون شناسایی و مورد تحلیل قرار گرفت و اعتبار آن از طریق آزمون کاپای کوهن تایید گردید. نتایج تحلیل نشان داد، که مهم ترین مولفه های کلیدی شناسایی شده شامل: دولت، ماموریت و رسالت های دانشگاه، پژوهش، آموزش، ارتباط با صنعت، فرهنگ و تعامل با محیط بین الملل است. این پژوهش ازآن جهت که درک عمیقی از ادبیات موجود در مورد موضوع پژوهش با شناسایی مولفه های دانشگاه مهارت محور ارایه می دهد، می تواند در سیاست گذاری های نظام آموزش عالی کشور در راستای توسعه مهارت محوری در نظام آموزش عالی کشور مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دانشگاه، مهارت محور، سنتزپژوهشی
  • حمیدرضا نعمت الهی، امین امیری، حیدر احمدی* صفحات 17-39
    تاب آوری به عنوان یک مولفه ضروری در مدیریت استرس شناخته شده است. بااین حال، درک اینکه چگونه دانشجویان مقطع کارشناسی با ویژگی های مختلف تاب آوری را درک می کنند، هنوز موردمطالعه قرار نگرفته است. این مطالعه باهدف بررسی چگونگی تعریف و ایجاد تاب آوری دانشجویان دوره کارشناسی در دانشگاه های شهر بوشهر در زمان پاندمی کووید -19 انجام شد. علاوه بر این، ادراک و ترجیح دانشجویان برای دریافت آموزش تاب آوری نیز مورد تاکید قرار گرفت. پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی مقطعی کیفی است که با بیست و هفت دانشجو مصاحبه نیمه ساختاریافته از طریق اسکایپ انجام شد. در نهایت با استفاده تکنیک تحلیل تم پنج موضوع به دست آمد: تاب آوری: پایداری و مقاومت؛ بلوک های سازنده تاب آوری؛ تاب آوری: یادگیری یا کسب درآمد؛ ملاحظات آموزشی برای آموزش تاب آوری؛ و یک بستر ترکیبی برای آموزش تاب آوری. شرکت کنندگان تاب آوری را به عنوان ویژگی پایدار و ضروری برای دانشجویان دانشگاه توصیف کردند. تاب آوری می تواند از عوامل درونی و بیرونی ساخته شود. عوامل ذاتی که تاب آوری را افزایش دادند شامل تمایل به موفقیت و انگیزش بودند. عوامل بیرونی ذاتا رابطه ای بودند و مشخص شد که دوستان، خانواده، اساتید و ارزش های معنوی تاب آوری را افزایش می دهند. دانشجویان چندین توصیه در طراحی آموزش تاب آوری داشتند و استفاده از یک پلتفرم ترکیبی را توصیه کردند.
    کلیدواژگان: آموزش، تاب آوری، تفاوت نسلی، کووید 19، نسل
  • محمدمهدی سلیمان زاده، صمد بارانی*، مهدی بصیری صفحات 40-56

    امروزه نیروی انسانی کلیدی ترین عنصر موفقیت سازمان ها و تنها مزیت رقابتی پایدار برای آنها به شمار می آید. اولین رکن عملکرد مناسب و کارآمدی منابع انسانی، جذب نیروی انسانی با کیفیت است به همین دلیل نظام جذب و گزینش در نظام مدیریت منابع انسانی از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است. هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی استراتژی های جذب، گزینش و استخدام منابع انسانی در دانشگاه های افسری ارتش ج.ا.ا می باشد. نوع تحقیق از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر روش و ماهیت انجام آن توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارکنان(کارشناس و بالاتر) حوزه گزینش و استخدام نیروهای چهارگانه آجا در شهر تهران تشکیل داده اند که با توجه به محدود بودن به روش سرشماری تمامی جامعه آماری در تحقیق مشارکت داده شدند. ابزار گرداوری داده ها، پرسشنامه بوده که روایی آن از طریق شاخص های CVR و CVI و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ بررسی و تایید گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی(آزمون مولموگروف اسمیرنوف، آزمونی تی و آزمون فریدمن) استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از شناسایی و تایید 8 استراتژی برای جذب و استخدام در دانشگاه های افسری آجا بوده است که براساس نتایج آزمون فریدمن این استراتژی ها به ترتیب اولویت عبارتند از " افزایش جذابیت سازمانی "؛ " توسعه دفاتر استخدام و عضویابی در سطح کشور "؛ " انجام تبلیغات در نشانگاه ها مانند مدارس و دانشگاه ها و رسانه های جمعی و اجتماعی"؛ " تنوع بخشی به شیوه های استخدامی"؛ "توسعه هماهنگی بین مدیریت های گزینش نیروها به منظور جذب حداکثری"؛" انعطاف پذیری و تسهیل شرایط استخدامی "؛" جذب از بین کارکنان وظیفه ".

    کلیدواژگان: منابع انسانی، نظام گزینش، استراتژی های گزینش و استخدام، آجا
  • احسان پروین*، سعید غیاثی ندوشن، علی خورسندی طاسکوه، غلامرضا ذاکر صالحی صفحات 57-74
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی چالش های جذب دانشجویان بین المللی به روش پژوهش فراترکیب انجام شد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ رویکرد کیفی است. روش جمع آوری داده ها در این پژوهش مبتنی بر اطلاعات اسنادی و ابزار گردآوری داده ها نیز اسناد و مدارک گذشته است که شامل 37 مقاله می شود. در پژوهش مورد نظر 80 مقاله منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتی علمی پژوهشی معتبر داخلی و خارجی به عنوان جامعه آماری یافت شد که با کلیدواژه های خود و سایر مفاهیم خود پایه در پایگاه های اطلاعاتی و جستجوگرهای معتبر مورد جستجو قرار گرفت. برای جستجوی کلیدواژه ها محدوده زمانی 1385 الی 1400 در نظر گرفته شد. در زمینه نمونه گیری، 37 مطالعه مرتبط با استفاده از رویکرد هدفمند انتخاب شد. مبنای روایی این پژوهش نظر متخصصان بود و اعتبار آن از طریق آزمون کاپای کوهن تایید گردید. نتایج تحلیل نشان داد که مهم ترین چالش های پذیرش دانشجویان بین المللی شامل: زیرساخت های نامناسب فرهنگی، مسایل سیاسی، امنیتی و اطلاعاتی، عدم اعتبار مدارک تحصیلی دانشگاهی، مناسب نبودن محتوای آموزشی برای دانشجویان بین المللی، ضعف مدیریتی و ساختاری، مسایل و مشکلات اداری دانشگاه ها است. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش و استفاده از نتایج آن در راستای جذب دانشجویان بین المللی در ایران باید با تغییر در رویه ها و ساختارهای جذب پذیرش دانشجویان خارجی و تبلیغات در امر جذب دانشجویان خارجی بتوانیم رتبه علمی دانشگاه های ایران را در سطح بین المللی به جایگاهی برسانیم تا دانشجویان خارجی آن را مورد قبول قرار دهند و با ترویج زبان بین المللی راه های ارتباط بهتر و راحت تر را برای دانشجویان خارجی فراهم کنیم تا احساس راحتی بیشتر را در بین دانشجویان و اساتید و کارکنان داشته باشند.
    کلیدواژگان: دانشجو، دانشجوی خارجی، جذب دانشجویان بین المللی، نظام آموزش عالی، چالش
  • خلیل کولیوند*، افشین متقی، حمیدرضا گلثومیان صفحات 75-91
    سواحل مکران به لحاظ امنیتی - دفاعی، اقتصادی و سیاسی دارای ارزش های حیاتی است که به عنوان یکی از ظرفیت های ناشناخته ژیواکونومیکی ج.ا ایران در ارتقاء قدرت دفاعی - امنیتی و قلمرو سرزمینی کشور به شمار می آید. با توجه به نقش فزاینده این منطقه در تقویت بازدارندگی دفاعی کشور، پژوهش حاضر به واکاوی آینده پژوهانه ابعاد محیطی برترساز سواحل مذکور در تقویت بازدارندگی دفاعی ج.ا ایران در افق 1410 می پردازد. نوع پژوهش کاربردی-توسعه ای با رویکرد آمیخته است که جامعه آماری آن به صورت هدفمند از بین خبرگان، صاحب نظران نظامی و غیرنظامی و متخصصان امور حوزه دریایی و دفاعی در سطح کشور و نیروهای مسلح با ویژگی های سابقه خدمت در مشاغل راهبردی شامل (35) نفر انتخاب گردیده است. جمع آوری اطلاعات با استفاده از روش کتابخانه ای و انجام مصاحبه در جلسات ذهن انگیزی با حضور خبرگان امر صورت پذیرفت. به منظور سنجش پایایی و روایی مولفه ها و ابعاد پنج گانه شناسایی شده از ضرایب توافقی کندال، خی-دو و آلفای کرونباخ با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شد و در ادامه به منظور شناسایی اثرگذارترین مولفه ها با استفاده از طیف لیکرت و بر اساس میزان ضریب پراکندگی کمتر، اثرگذارترین مولفه های هر بعد شناسایی و تعیین گردید. با برگزاری جلسات ذهن انگیزی تعداد (48) مولفه برترساز با اجماع نظر ایشان شناسایی و با انجام نظرسنجی در قالب پرسشنامه خبرگی، مولفه ها در پنج بعد سرزمینی و فراسرزمینی سواحل، جاذبه های اقتصادی و گردشگری سواحل، توزیع جمعیتی و انسانی سواحل، حضور میدانی کشورهای همگرا و واگرا و در نهایت نقش تعاملی و ارتباطی سواحل دسته بندی شدند.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، ابعاد محیطی برترساز، سواحل مکران، تقویت بازدارندگی دفاعی، ایران 1410
  • بهنام گلشاهی*، مصطفی جعفرنژاد، علی علی نژاد صفحات 92-104
    راز ماندگاری در جهان کنونی، قدرتی است که بر اساس پژوهش و تولید علم باشد. به عبارتی مقوله ی تولید علم و فناوری، مهم ترین عامل پیشرفت کشورها و ابزاری جدی برای رقابت در عرصه های مختلف جهانی است. در این بین، پیشرفت توان علمی و فنی نیروهای مسلح نیز تا حد زیادی مرتبط با اجرای پژوهش ها می باشد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف آسیب شناسی فعالیت های پژوهشی دانشجویان در دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا (دافوس) و با رویکرد آمیخته انجام شده است. جامعه آماری شامل، خبرگان و صاحب نظران فعال در حوزه سیاست گذاری پژوهش آجا و مدیران ارشد اجرایی پژوهش در دافوس و در محدوده درجات افسر ارشدی به بالا با سابقه پژوهشی بالای 10 سال بوده اند که یک جامعه خبرگانی را تشکیل داده اند. نمونه آماری برای مرحله مصاحبه،10 نفر و برای توزیع پرسشنامه خبرگانی، 30 نفر تعیین گردیده است. تجزیه و تحلیل داده های کیفی با روش تحلیل مضمون و در بخش کمی، به منظور الویت ‎بندی آسیب های فعالیت های پژوهشی دانشجویان، از روش Vikor در نرم افزار MATLAB انجام شده است. نتایج تحقیق نشان داد که آسیب های ساختاری با میزان اهمیت 5.793 جایگاه اول و آسیب های محیطی با میزان اهمیت 5.551، جایگاه دوم و آسیب های رفتاری با ضریب اهمیت 5.459 جایگاه سوم قرار داشته اند.
    کلیدواژگان: فعالیت های پژوهشی دانشجویان، آسیب های رفتاری، آسیب های ساختاری، آسیب های محیطی
  • اعظم قویدل* صفحات 105-119
    پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل ساختاری نقش ابعاد کاری در تعیین حجم کاری اعضای هییت علمی آموزشی صورت پذیرفت. در این مطالعه توصیفی- همبستگی،230 نفر از اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب و در پژوهش حاضر شرکت نمودند. در ادامه برای جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه 110 سوالی تعیین حجم کاری استفاده شد که جهت تعیین روایی این پرسشنامه از روش لاوشه استفاده شد بدین صورت که برای بررسی روایی محتوایی به شکل کمی، از دو ضریب نسبی روایی محتوا (CVR)و شاخص روایی محتوا (CVI) ، بهره برداری شد و مقدار محاسبه شده برابر با 92/0 به دست آمد که نشان از روایی مطلوب می باشد. همچنین برای تعیین میزان پایایی پرسشنامه فوق نیز از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که نتیجه برابر با 89/0 محاسبه گردید. در ادامه نیز برای تجزیه و تحلیل داده های احصایی از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد، مدل پیشنهادی از برازش قابل قبولی برخوردار است. زیرا تصریح شد هر یک از ابعاد کاری یعنی پژوهش64/0؛ خدمات 60/0 و آموزش 40/0 از واریانس حجم کاری اساتید را تبیین می کند و این بدین معناست که ابعاد کاری شغل هییت علمی به طور مستقیم و غیرمستقیم با میزان حجم کاری رابطه معناداری دارد.
    کلیدواژگان: معادلات ساختاری، ابعاد کاری، حجم کاری، هیئت علمی، دانشگاه
  • سید مهدی حسینی گل افشانی*، رضا ذبیحی، حسین اسکینی صفحات 120-130
    در فضای رقابتی امروز، سازمان هایی موفق خواهند بود که سهم بیشتری از دانش را به خود اختصاص دهند و با مدیریت صحیح آن بتوانند اهداف سازمانی را محقق نمایند. در همین راستا هدف این پژوهش، شناسایی چرخه مطلوب مدیریت دانش در سازمان اشاره شده بوده است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ رویکرد ترکیبی و از لحاظ روش توصیفی- تحلیلی بود. روش گردآوری داده، با مطالعات کتابخانه ای و روش میدانی (ابزار مصاحبه و پرسشنامه) انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 20 نفر از خبرگان سازمانی بود که به شکل هدفمند و قضاوتی انتخاب شدند و در بخش کمی، شامل کلیه کارکنان پایور در بخش های ستادی و صف (دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری) به تعداد 800 نفر بود. حجم نمونه آن با استفاده از فرمول کوکران 260 نفر تعیین شد. یافته های تحقیق، ضمن شناسایی چرخه مطلوب مدیریت دانش، نشان داد، رتبه مقوله های 8 گانه در چرخه مطلوب مدیریت دانش به ترتیب شامل: تعیین اهداف و نیازهای دانشی، نگهداری، اشتراک و انتشار دانش، ذخیره سازی اطلاعات دانشی، ایجاد پایگاه جامع اطلاعات دانشی، کشف و شناسایی داده های دانش، رهگیری و جمع آوری داده های دانشی، ساماندهی اطلاعات دانشی و تولید و تکمیل دانش ارتقای مدیریت دانش بود.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، ذخیره سازی دانش، اشتراک دانش، چرخه مطلوب مدیریت دانش
  • کیومرث مولادوست، محسن نجفی*، فرامرز نصری، محمدامین آئینی صفحات 131-148
    فرهنگ سازمانی به دلیل اهمیت و تاثیری که در موفقیت سازمان، کسب مزایای رقابتی، عامل شکل دهنده عملکرد فردی و سازمانی و به عنوان یکی از مهم ترین عوامل دستیابی به اهداف سازمانی همواره مورد دغدغه فرماندهان ارشد سازمان های نظامی و انتظامی است. اما مولفه های احصا شده در پژوهش های انجام شده در این زمینه متفاوت و هریک از محققان به تعدادی از مولفه های فرهنگ سازمانی اشاره نموده اند. براین اساس، هدف از پژوهش حاضر بررسی یکپارچه پژوهش های موجود و توسعه مدل جامع فرهنگ سازمانی در سازمان های نظامی- انتظامی است. این پژوهش ازنظر هدف از نوع تحقیقات بنیادی، از نوع کیفی و از حیث روش، مرور ادبیات نظام مند است. جامعه آماری شامل تحقیقات انجام شده در موضوع تحقیق در سازمان های نیروهای مسلح طی سال های 1390 تا 1401 در پایگاه های معتبر علمی کشور به تعداد 56 پژوهش بوده است که پس از اعمال معیارهای عدم شمول 37 پژوهش برای بررسی عمیق انتخاب شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها نیز از روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی بهره بردیم. یافته ها حاکی از شناسایی 14 مولفه فرهنگ سازمانی، 31 مولفه که رابطه مثبت و معناداری با فرهنگ سازمانی دارند، 12 مولفه که فرهنگ سازمانی قدرت پیش بینی آن ها را دارد و نهایتا 7 چالش که سازمان در رابطه با فرهنگ سازمانی با آن مواجه است. نتایج نشان دهنده الگوی استخراج شده تحت عنوان الگوی وضعیت کلی فرهنگ سازمانی در سازمان های نظامی-انتظامی می باشد که می تواند راهنمایی جامع جهت طرح ریزی فرهنگ سازمانی در نیروهای مسلح و راهنمایی جهت تحقیقات آینده در این زمینه باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، نیروهای مسلح، مرور نظام مند
  • علی بروسان، مهدیه رضائی*، سید محمد شبیری صفحات 149-163
    این پژوهش به شناسایی و اولویت بندی نیازهای آموزشی کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی در اجرای مفاد کنوانسیون مدیریت آب توازن کشتی ها در ایران پرداخته است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی بوده است. برای دسترسی به ادبیات پژوهشی از روش اسنادی و برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر نیازهای آموزشی شناسایی شده حاصل از مطالعات اسنادی مرحله اول، استفاده شده که روایی محتوایی پرسشنامه مبتنی بر این گویه ها توسط نظرخواهی از 22 نفر از متخصصان، روایی سازه آن با تحلیل عاملی تاییدی و پایایی پرسشنامه نیز توسط شاخص آلفای کرونباخ بالای 70/0 مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل 700 نفر از کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی بوده که از جامعه مورد نظر 248 نفر با استناد به فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد. در بخش آمار استنباطی، آزمون فریدمن مورد استفاده قرار گرفت و داده ها توسط نرم افزار SPSS23 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. بر اساس نتایج، بین میانگین رتبه ای حوزه های دانش، نگرش و مهارت اختلاف معناداری وجود دارد که نتایج نشان داد نیازهای آموزشی شناخته شده حوزه دانش در رتبه اول قرار دارد و سپس نیازهای آموزشی هر 3 حوزه مورد اولویت بندی قرار گرفت و در انتها، پیشنهادهای متناسب با اهداف و نتایج پژوهش ارایه گردید.
    کلیدواژگان: اولویت بندی، نیازهای آموزشی، سازمان بنادر و دریانوردی، مدیریت آب توازن
  • ابوالفضل قاسم زاده*، سلیم کاظمی، تقی اکبری، داود طوسی صفحات 164-179
    اولین گام برای سامان بخشیدن به امر پژوهش در جامعه، دستیابی به درک درستی از امکانات موجود و پی بردن به نقاط ضعف و قوت و موانع پیش روی پژوهش است. پژوهش حاضر به منظور شناسایی موانع انجام پژوهش در رشته مدیریت آموزشی انجام شده است. در این پژوهش از روش تحقیق کیفی مبتنی بر نظریه داده بنیاد براساس الگوی اشتراوس- کوربین استفاده شد و با روش نمونه گیری هدفمند مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 18 نفر از اساتید و صاحبنظران رشته مدیریت آموزشی تا حصول اشباع نظری ادامه پیدا کرد. به منظور اطمینان از روایی ابزار از نظرات خبرگان مدیریت آموزشی و برای اطمینان از پایایی داده ها از روش بازبینی نخبگان غیر شرکت کننده در پژوهش استفاده شد. پس از طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، نتایج تحلیل داده ها حول الگوی پارادایمی، هشت مقوله کلی استخراج شدند که ناظر بر مهمترین موانع پیش روی پژوهش در رشته مدیریت آموزشی می باشند. این موانع عبارتند از موانع اقتصادی، موانع مربوط به رشته تخصصی مدیریت آموزشی با مقوله تخصص رشته ای، موانع فردی که مربوط به ضعف توانمندی پژوهشی، موانع مربوط به دسترسی به اطلاعات پژوهشی، موانع ساختاری و اداری، موانع انگیزشی و نگرشی پژوهشگر، موانع فیزیکی و سخت افزاری و موانع فرهنگی و اجتماعی بودند. با توجه به نتایج در خصوص موانع پژوهش می توان بیان کرد که وجود موانع مذکور باعث کاهش کیفیت پژوهش ها در حوزه مدیریت آموزشی شده است. تسهیل دسترسی به امکانات، تامین منابع مالی و اختصاص بودجه مناسب، اصلاح قوانین و مقررات فرایندهای پژوهشی، ایجاد انگیزه و تغییر نگرش جامعه نسبت به امر پژوهش می تواند گام موثری در راستای توسعه کمی و کیفی پژوهش در رشته مدیریت آموزشی باشد.
    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: موانع، پژوهش، مدیریت آموزشی، نظریه داده بنیاد
  • روح الله سهرابی، امیرحسین رهبر، سعید شریفی رهنمو* صفحات 180-191

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهکارهای تنوع بخشی به تامین منابع مالی در سیستم های آموزشی انجام شد. رویکرد پژوهش، کیفی و روش آن، مرور سیستماتیک از نوع تلفیقی بود. جامعه آماری پژوهش شامل پژوهش ها و مطالعات انجام شده داخلی و خارجی در بازه زمانی 1388 تا 1400 و 2010 تا 2022 در حوزه راهکارهای تنوع بخشی به تامین منابع مالی در سیستم های آموزشی بود که با کلیدواژه های مشخص و در پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی مانند پایگاه مجلات تخصصی نور، بانک اطلاعات نشریات کشور(مگیران)، مرجع دانش(سیویلیکا)، پایگاه گنج و موتور جستجوی علمی فارسی (علم نت) و پایگاه های خارجیIJET ، وGoogle scholar ،Eric ،Scopus ،Science direct به جمع آوری آن ها پرداخته شد که جمعا 138 مطالعه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. از میان این مطالعات پس از چندین مرحله غربالگری به ترتیب براساس بررسی عنوان، چکیده و محتوای پژوهش، 20 واحد مطالعاتی انتخاب و بررسی شد. جهت تحلیل داده های پژوهش نیز از روش تحلیل محتوا به شیوه کدگذاری استفاده شد. نتایج به دست آمده ابتدا در مرحله کدگذاری باز نشان داد؛ جهت تنوع بخشی به منابع درآمدی در سیستم آموزشی از 20 راهکار استفاده شده که براساس نتایج کدگذاری محوری و انتخابی می توان آن ها را در چهار مقوله اصلی؛ تامین مالی از طریق دولت، تامین مالی از طریق مردم، تامین مالی از طریق درآمدزایی و تامین مالی از طریق فعالیت های بین المللی طبقه بندی نمود. بر این اساس، راهکارهای تنوع بخشی به تامین منابع مالی در سیستم های آموزشی از نظر اسناد مرتبط با سوال پژوهش در 4 مقوله اصلی مذکور جای گذاری گردیدند.

    کلیدواژگان: راهکار، تنوع بخشی، منابع مالی، سیستم های آموزشی، مرور سیستماتیک
  • علی زارعی*، محمد جوادی پور، خدایار ابیلی، کیوان صالحی، رضوان حکیم زاده صفحات 192-204
    هدف پژوهش حاضر شناسایی نقش ها و رویکردهای خودتوسعه ای شایستگی های اعضای هیات علمی برای هدایت پایان نامه و رساله های دانشجویی بود. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی بوده است که به روش مطالعه مروری از نوع گستره پژوهی و با استفاده از گام های سندولوسکی و باروس (2006) انجام شده است. انتخاب نمونه با استفاده از ملاک های پذیرش و عدم پذیرش برنامه مهارت های ارزیابی حیاتی (CASP) صورت گرفت. برای دستیابی به هدف مطالعه، مرور گسترده پیشینه پژوهشی انجام شد. بدین منظور پایگاه های اطلاعاتی گوگل اسکالر، اریک، ساینس دایرکت، مگ ایران، سیویلیکا، جهاد دانشگاهی، ایرانداک، علم نت و پایگاه اطلاعاتی نور جستجو شد. در این راستا با بررسی مطالعات علمی که در این عرصه در بین سال های 1390 تا 1400 صورت گرفت، 75 سند شناسایی شد که از این تعداد در نهایت 37 سند به صورت هدف مند و به عنوان نمونه پژوهش انتخاب و مورد واکاوی قرار گرفت. برای انتخاب مطالعات و مقالات، ملاک هایی در نظر گرفته شد، از جمله این که تنها مطالعاتی بررسی شدند که در مجلات معتبر ایران چاپ شده و درجه علمی-پژوهشی داشته باشند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار اطلس تی آی نسخه 9 تحت ویندوز استفاده شده است. اسناد مربوط به مطالعات علمی، به شیوه مطالعه گستره پژوهی در قالب مفاهیم و مضامین به صورت قیاسی، در بافت پژوهشی توصیف شدند. یافته های پژوهش نشان داد که رویکرد مطلوب یا جهان شمول، رویکرد پیکربندی شده یا ساختارمند، رویکرد مدیریتی، رویکرد رفاه، رویکرد سیاسی، رویکرد بهسازی سازمانی، رویکرد مبتنی بر نیاز یا سیستماتیک، رویکرد واکنشی، رویکرد پیشگیرانه و رویکرد یادگیری فعال از رویکردهای مهمی هستند که می توانند به خودتوسعه ای شایستگی های اعضای هیات علمی برای هدایت پایان نامه و رساله های دانشجویی کمک شایانی نمایند.
    کلیدواژگان: رویکردها، شایستگی ها، پایان نامه و رساله ها، گستره پژوهی
  • محمدرضا محمدی گودرزی*، حمید داداشقلی زاده آهنگر صفحات 205-213
    تحقیق حاضر در راستای مدلسازی توسعه منابع انسانی بر پایه ارزشهای سازمانی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با استفاده از روش تحلیل داده بنیاد (گرندد تیوری) انجام گرفته است. این پژوهش از نظر هدف، اکتشافی، از حیث نتیجه، کاربردی و با رویکرد آمیخته (کمی و کیفی) میباشد که از طریق تحلیل نظریه زمینهای و انجام مصاحبه، داده های مورد نیاز جمعآوری شده و مراحل کدگذاری باز، انتخابی و محوری صورت گرفته و مدل پارادایمی تحقیق از طریق مدلسازی معادلات ساختاری بر اساس شیوه حداقل مربعات جزیی و با استفاده از نرم افزار Smart PLS ارایه شده است. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل 10 نفر از خبرگان حوزه منابع انسانی نداجا میباشد که با استفاده از روش نمونه گیری نظری انتخاب شدند و مصاحبه نیمهساختاریافته با آنها صورت گرفت. در بخش کمی از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. جامعه آماری در این بخش تعداد 30 نفر از افسران ارشد حوزه منابع انسانی نداجا بودند که با استفاده از روش تمامشمار انتخاب شدند. نتایج پژوهش نشان داد، مولفه های توسعه منابع انسانی شامل عوامل استعدادها، انگیزشی، سلامت و بهداشتی و شخصیتی و مولفه های ارزش سازمانی شامل عوامل ساختاری، تصمیمگیری، اعتقادی و فرهنگی است.
    کلیدواژگان: مدل سازی، توسعه منابع انسانی، ارزش های سازمانی
  • جواد بوستانی* صفحات 214-231

    یکی از حوزه های بسیار مهم در نظام آموزشی هر کشوری، نظام تربیت و آموزش مراکز نظامی بوده که شناسایی و اولویت بندی مسایل مرتبط با امر آموزش در مراکز آموزش نظامی می تواند راهنمایی مناسب جهت مدیران و تصمیم گیران این حوزه به منظور ارتقاء کیفیت آموزش باشد. پژوهش حاضر باهدف شناسایی و اولویت بندی مسایل تضمین کیفیت آموزش در مراکز آموزش نظامی (مطالعه موردی: فرماندهی آموزش تخصص های دریایی باقرالعلوم (ع) نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران) به روش آمیخته که به صورت طرح توسعه ابزار استفاده شده اجرا گردیده که از پژوهش کیفی جهت به دست آوردن ابعاد، مولفه ها و شاخص های تضمین کیفیت آموزش و از پژوهش کمی برای تعیین اولویت بندی آن ها استفاده شده است. ازلحاظ هدف توسعه ای-کاربردی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر از دو بخش جامعه خبرگان و جامعه کلی تشکیل شده است. روش نمونه گیری از جامعه خبرگان به صورت ملاک محور و از جامعه کلی به صورت تصادفی طبقه ای بوده است. نتایج تحقیق نشان داد که عوامل شاخص تاثیرگذار بر تضمین کیفیت آموزش در مراکز آموزشی به صورت کلی در 4 بعد به ترتیب اولویت (کمبود متون آموزشی، ضعف در برنامه ریزی آموزشی، عدم به کارگیری از استادان باتجربه و نبود فضای آموزشی کافی) 12 مولفه و 24 شاخص می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش، کیفیت، نیروی دریایی راهبردی
  • مرتضی علویان، رحمت عباستبار، عارف ولی پور* صفحات 232-248
    یکی از دغدغه های اصلی اندیشمندان علوم انسانی در طول تاریخ رسیدن به الگوی حکمرانی شایسته بوده است. و با توجه به تهدیدات متنوعی که حکومتها و افراد جامعه با آن مواجه هستند،بررسی الگوی مطلوب امنیت سیاسی به منظور دستیابی به حکمرانی شایسته ضروری است.پژوهش حاضربا هدف بررسی زمینه های ایجاد امنیت سیاسی برای فرد،مردم و حاکمیت بر مبنی حکمرانی شایسته به رشته تحریر درآمده است. به منظور تحلیل داده از روش کیفی، تحلیل مضمون استفاده شده است، و از بین روش های مختلف تحلیل مضمون در این مقاله از روش شبکه مضامین آترید و استرلینگ که توسط آن داده های کیفی تقسیم بندی، طبقه بندی، تلخیص و بازسازی می گردند. استفاده شده است بر اساس نتایج پژوهش، تعداد 8 مولفه به عنوان مولفه های امنیت سیاسی بر اساس شاخص های حکمرانی شایسته احصاء گردید که سیاستمداران و کارکزاران کشور به منظور دست یابی به حکمرانی شایسته می بایست این مولفه ها را در تمامی اقدامات خود مدنظر داشته باشند و لازمه رسیدن به حکمرانی شایسته، برقراری امنیت سیاسی از سوی حکمران برای مردم و از سوی مردم برای حکمران می باشد که در مقاله به آن پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: امنیت سیاسی، حکمرانی شایسته، فرد، اجتماع، حکومت
  • علیرضا عالی پور، علیرضا پورالشریعه، سعید محمدنژاد، مهدی مرادنوری* صفحات 249-259
    موقعیت حساس و استراتژیک ایران در منطقه غرب آسیا و وجود بحران ها و عدم ثبات سیاسی در کشورهای همسایه جنوبی و مداخله و حضور آمریکا و متحدانش در حوزه خلیج فارس و نیز فراگیر شدن قاچاق در این حوزه باعث به وجود آمدن تهدیدهایی برای امنیت جمهوری اسلامی ایران می شود. لذا در این راستا رویکرد دفاع ناهمگون دریایی و تاکید بر اصول دکترین دفاع مبنی بر پایان ناپذیری بنیه رزمی لازمه اش اتصال سازمان رزم به ظرفیت های عظیم و تمام نشدنی بسیج مردمی است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی کارکردهای بسیج دریایی در ارتقاء امنیت دریایی منطقه خلیج فارس پرداخته شده که تاثیر سه مولفه مبارزه با تهدیدات دریا پایه دشمن، اشراف اطلاعاتی و امنیت اقتصادی از روش توصیفی - پیمایشی مورد سنجش قرار گرفته است. جامعه آماری شامل فرماندهان مناطق دریایی، معاونت های عملیات و اطلاعات و فرماندهان بسیج دریایی است که دارای سابقه بالای 10 سال هستند. نمونه موردمطالعه 113 نفر بوده که برابر جدول کرجسی و مورگان تعیین شده است. نتایج گردآوری شده از پرسش نامه، با استفاده از نرم افزار SPSS و با کمک روش آزمون فریدمن، مورد تجزیه وتحلیل و رتبه بندی قرار گرفت. خروجی نتایج حاصله به ترتیب اولویت شامل: 1- امنیت اقتصادی 2- اشراف اطلاعاتی 3- مبارزه با تهدیدات دریا پایه دشمن هست.
    کلیدواژگان: بسیج، بسیج دریایی، امنیت، اشراف اطلاعاتی، قاچاق
|
  • Hossein Taqavi *, Shahram Mehravar, Salim Kazemi, Morteza Javidpor, Darya Aghelzadeh Pages 1-16
  • Hamidreza Nematollahi, Amin Amiri, Heidar Ahmadi * Pages 17-39
    Resilience is recognized as an essential component of stress management. However, understanding how undergraduate students perceive resilience with different characteristics has not yet been studied. This study was conducted to investigate how to define and create resilience for undergraduate students in Bushehr universities during the Covid-19 pandemic. In addition, students' perceptions and preferences for receiving resilience education were emphasized. The present study is a qualitative cross-sectional descriptive study that was conducted on twenty-seven semi-structured interviews with students via Skype. Finally, using the theme analysis technique, five issues were obtained: resilience: stability and resilience; Resilient building blocks; Resilience: learning or earning; Educational considerations for resilience training; And a combined platform for resilience training. Participants described resilience as a sustainable and essential trait for university students. Resilience can be made up of internal and external factors. Intrinsic factors that increased resilience included a desire for success and motivation. External factors were inherently relational, and it was found that friends, family, teachers, and spiritual values enhance resilience. Students had several recommendations in designing resilience training and recommended the use of a hybrid platform.
    Keywords: COVID 19, resilience, education, generational difference, generation
  • Mohammad Mahdi Soleimanzadeh, Samad Barani *, Mahdi Basiri Pages 40-56

    Today, human power is considered the most key element of the success of organizations and the only sustainable competitive advantage for them. The first pillar of the proper performance and efficiency of human resources is the recruitment of quality human resources, that is why the recruitment and selection system has a special importance and position in the human resources management system. The purpose of this research is to identify and prioritize the strategies of recruitment, selection and recruitment of human resources in the officer universities of the J.A. Army. The type of research is practical in terms of its purpose, and in terms of its method and nature, it is a descriptive survey. The statistical population of this research is made up of all employees (experts and above) of the field of selection and recruitment of the four forces of Aja in Tehran, and due to the limitation of the census method, all the statistical population participated in the research.The data collection tool was a questionnaire whose validity was checked and confirmed through CVR and CVI indices and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha test Descriptive and inferential statistical methods (Molmogorov Smirnov test, t test and Friedman test) were used to analyze the data.The results of the research indicated the identification and approval of 8 strategies for recruitment and recruitment in Aja officer universities. "Increasing organizational attractiveness"; "Development of recruitment and membership offices in the country"; "Advertising in places such as schools and universities and mass and social media"; "Diversification of employment practices"; "Development of coordination between recruitment managements in order to maximize recruitment"; "Flexibility and facilitation of employment conditions"; "Recruitment from among duty employees".

    Keywords: human resources, selection system, selection, recruitment strategies, Aja
  • Ehsan Parvin *, Saeid Ghiasi, Ali Khorsandi, Gholamrzeza Zaker Salehi Pages 57-74
    The present study was conducted with the aim of identifying the challenges of attracting international students using the method of meta-composite research. This research is practical in terms of purpose and qualitative in terms of approach. The data collection method in this research is based on documentary information and the data collection tool is past documents and documents, which includes 37 articles. In the research, 80 articles published in reliable domestic and foreign scientific-research databases were found as a statistical population, which were searched with keywords and other self-basic concepts in reliable databases and search engines. The time range of 1385 to 1400 was considered for keyword search. In terms of sampling, 37 related studies were selected using a targeted approach. The basis of validity of this research was the opinion of experts and its validity was confirmed through Cohen's Kappa test. The results of the analysis showed that the most important challenges of accepting international students include: inappropriate cultural infrastructure, political, security and information issues, lack of validity of academic degrees, inappropriate educational content for international students, managerial and structural weakness, administrative issues and problems of universities. According to the results of this research and the use of its results in order to attract international students in Iran, we should be able to raise the scientific rank of Iranian universities at the international level by changing the procedures and structures for the admission of foreign students and advertising in the matter of attracting foreign students. So that foreign students accept it and by promoting international language, we provide better and easier ways of communication for foreign students so that they feel more comfortable among students, professors and staff.
    Keywords: Student, foreign student, attracting international students, higher education system, challenge
  • Khalil Koulivand *, Afshin Mottaghi, Hamid Golsoomiyan Pages 75-91
    The coasts of Makran have vital values in terms of security-defence, economic and politics, which are considered as one of the unknown geo-economic capacities of Iran in enhancing the defense-security power and territorial territory of the country. Considering the increasing role of this region in strengthening the defense deterrence of the country, the present study deals with the prospective analysis of the environmental dimensions of the above-mentioned beaches in strengthening the defense deterrence of Iran in the horizon of 2032. The type of research is applied-developmental with a mixed approach, and its statistical population is purposefully selected from among experts, military and civilian experts, and specialists in maritime and defense affairs at the level of the country and the armed forces with the characteristics of service history in strategic jobs, including (35) people. Is. Information was collected using the library method and conducting interviews in brainstorming sessions with the presence of experts. In order to measure the reliability and validity of the five components and dimensions identified, Kendall's coefficients of agreement, Chi-square and Cronbach's alpha were used using SPSS software, and in order to identify the most effective components using the Likert scale and based on the lowest dispersion coefficient. The most effective components of each dimension were identified and determined. By holding brainstorming sessions, a number of (48) top components were identified with the consensus of their opinion and by conducting a survey in the form of an expert questionnaire, the components in the five territorial and extraterritorial dimensions of the coasts, the economic and tourism attractions of the coasts, the demographic and human distribution of the coasts, the field presence of converging countries and Divergent and finally the interactive and communicative role of beaches were categorized.
    Keywords: Futures studies, Superior Environmental Dimensions, Makran Coasts, Strengthening Defense Deterrence, Iran 2032
  • Behnam Golshahi *, Mostafa Jafarnejad, Ali Ali Nejad Pages 92-104
    The secret of sustainability in today's world is power based on research and production of science. In other words, the production of science and technology is the most important factor in the progress of countries and a serious tool for competition in different world arenas. In this regard, the advancement of the scientific and technical capabilities of the armed forces is also largely related to the implementation of research. The present study aimed to pathology of graduated students’ research activities at I.R.I Army Command and Staff University (DAFOOS) based on mixed method. The statistical population includes experts and senior executives of research in DAFOOS, AJA’s Strategic Studies Center and Theoretical Researches Center, who are senior officers with more than 10 years of research experience. 10 people was selected for the interview as well as 30 people for the expert-based questionnaire. The interview and questionnaire were validified by using the content method. The reliability of the interview was calculated 92% by using the percentage agreement measures. The reliability of the questionnaire was confirmed with Cronbach's alpha coefficient )0.896(. Qualitative data were analyzed by thematic analysis method and quantitative data by Vikor method in MATLAB software to prioritize the pathology of student research activities. The results showed that the damages of graduated students’ research activities in order of priority are: structural damages (with a significance of 5.690), environmental damages (with a significance of 5.552) and behavioral damages (with a significance of 5.379). In addition, the most priority components have been among behavioral damages in the order of research skills, decision-making skills, and personality traits; among the structural damages in the order of planning, software and hardware infrastructures and rules and procedures; and among the environmental damages, the foundations and culture of research, credits and resources, and interactions and communications.
    Keywords: Graduated Students&rsquo, research activities, Behavioral Damages, Structural Damages, Environmental Damages
  • Azam Ghavidel * Pages 105-119
    The aim of this study was to develop a structural model of the role of work dimensions in determining the workload of faculty members. In this descriptive-correlational study, 230 faculty members of the Islamic Azad University of Hamadan province were selected by relative stratified sampling method and participated in the present study. Then, to collect the required data, a 110-item questionnaire was used to determine the workload. To determine the validity of this questionnaire, the Lavache method was used to evaluate the content validity in a quantitative manner, using two relative content validity coefficients (CVR) and Content validity index (CVI) was exploited and the calculated value was 0.92, which indicates the desired validity. Also, Cronbach's alpha coefficient was used to determine the reliability of the above questionnaire, which was calculated to be 0.89. Then, structural equation modeling method was used to analyze the statistical data. The results showed that the proposed model has an acceptable fit. Because it was specified that each dimension of work, ie research, is 0.64; Services of 0.60 and education of 0.40 explain the variance of professors' workload, which means that the working dimensions of the faculty's job are directly and indirectly directly related to the workload.
    Keywords: Structural Equations, Dimensions, Workload, Faculty, manpower productivity
  • Seyed Mehdi Hoseini Golafshani *, Reza Zabihi, Hosein Skini Pages 120-130
    In today's competitive environment, organizations will be successful that allocate a greater share of knowledge and can achieve organizational goals with its proper management. In this regard, the aim of this research was to identify the optimal cycle of knowledge management in the mentioned organization. The current research was applied in terms of purpose, in terms of hybrid approach and in terms of descriptive-analytical method. The method of data collection was done with library studies and field method (interview tool and questionnaire). The statistical population in the qualitative section included 20 organizational experts who were selected in a purposeful and judgmental manner, and in the quantitative section, it included all Payor employees in the headquarters and line departments (with master's and doctorate degrees) in the number of 800 people. Its sample size was determined using Cochran's formula of 260 people. The findings of the research, while identifying the optimal cycle of knowledge management, showed that the ranking of 8 categories in the optimal cycle of knowledge management, respectively, includes: determining goals and knowledge needs, maintaining, sharing and disseminating knowledge, storing knowledge information, creating a comprehensive database of knowledge information. , discovering and identifying knowledge data, intercepting and collecting knowledge data, organizing knowledge information and producing and completing knowledge was the promotion of knowledge management.
    Keywords: Knowledge Management, Knowledge Storage, Knowledge sharing, optimal cycle of knowledge management
  • Kiyumars Moladoost, Mohsen Najafi *, Faramarz Nasri, Mohammad Amin Aeiny Pages 131-148
    Organizational culture is always a concern of the senior commanders of military and law enforcement organizations due to its importance and influence on the success of the organization, obtaining competitive advantages, the shaping factor of individual and organizational performance and as one of the most important factors of achieving organizational goals. But the components counted in the researches conducted in this field are different and each of the researchers have mentioned a number of organizational culture components. Therefore, the purpose of the current research is to review the existing researches and develop a comprehensive model of organizational culture in military-police organizations. In terms of the purpose of this research, it is a fundamental research type, qualitative type, and in terms of method, a systematic literature review. The statistical population includes the research conducted in the armed forces organizations during the years 1390 to 1401 in the reliable scientific bases of the country, in the number of 56 researches, after applying the exclusion criteria, 37 researches were selected for in-depth review. In order to analyze the data, we used the open, central and selective coding method. The findings indicate the identification of 14 components of organizational culture, 31 components that have a positive and meaningful relationship with organizational culture, 12 components that organizational culture has the power to predict, and finally 7 challenges that the organization faces in relation to organizational culture. The results show the model extracted under the title of the model of the general situation of organizational culture in military-administrative organizations, which can be a comprehensive guide for planning organizational culture in the armed forces and a guide for future research in this field.
    Keywords: Organizational Culture, Military organizations, Systematic review
  • Ali Baroosan, Mahdieh Rezaei *, Seyed Mohammad Shobeiri Pages 149-163
    This research has been done to survey, identification, and prioritization the educational needs of the employees at the Ports and Maritime Organization in the implementation of the contents of the ship's ballast water management convention in Iran. This research has been "functional" in terms of purpose and "descriptive" in terms of data collection method and of the type "survey". Documentary method was used to access the research literature and a researcher-made questionnaire was used for collecting data which the content validity of the questionnaire was provided by the opinions of 22 experts and its reliability was also confirmed by Cronbach's alpha coefficient above 0.70. The statistical society of this research included 700 managers and experts in port and shipping lines, ship's personnel and crew members, experts in the field of international maritime law and environmental experts that by citing of Morgan table and random sampling method, 248 subjects out of aforementioned people were selected. The methods of descriptive and inferential statistics were used to analyze the collected data. In the inferential statistics section, Friedman test was used and the data were analyzed by using of SPSS23 software. Based on the results, there is a significant difference between the average rankings of knowledge, attitude and skill areas which the results showed that the known educational needs of the knowledge area are in the first rank and then the educational needs of all three areas were prioritized and finally suggestions were presented in accordance with the objectives and results of the research.
    Keywords: Prioritization, Educational needs, Ports, Maritime Organization, Ballast water management
  • Abolfazl Ghasemzadeh *, Salim Kazemi, Taqi Akbari, Davod Tosi Pages 164-179
    The first step in organizing research in society is to gain a proper understanding of the available facilities and to identify the strengths, weaknesses and obstacles facing research. The present study was conducted to identify barriers to research in the field of educational management. In this study, a qualitative research method based on data foundation theory based on the Strauss-Corbin model was used and semi-structured interviews with 18 professors and experts in the field of educational management were continued by purposeful sampling method until theoretical saturation was achieved. In order to ensure the validity of the tool, the opinions of educational management experts were used and to ensure the reliability of the data, the non-participating elite review method was used. After three stages of open, axial and selective coding, the results of data analysis around the paradigm model, eight general categories were extracted that look at the most important obstacles to research in the field of educational management. These barriers are economic barriers, barriers related to the specialized field of educational management with the category of discipline specialization, individual barriers related to weak research capability, barriers related to access to research information, structural and administrative barriers, motivational and attitude barriers of the researcher, physical barriers And hardware and cultural and social barriers. According to the results regarding research barriers, it can be said that the existence of these barriers has reduced the quality of research in the field of educational management. Facilitating access to facilities, providing financial resources and allocating appropriate budgets, reforming the rules and regulations of research processes, motivating and changing the attitude of society towards research can be an effective step towards the quantitative and qualitative development of research in the field of educational management.
    Keywords: Barriers, Research, Educational management, Foundation Data Theory
  • Roholah Sohrabi, Amir Hossein Rahbar, Saeid Sharifirahnmo * Pages 180-191

    The current research was conducted with the aim of identifying diversification solutions to provide financial resources in educational systems. The approach of the research was qualitative and its method was a systematic review of an integrated type. The statistical population of the research included domestic and foreign researches and studies in the period of 1388 to 1400 and 2010 to 2022 in the field of diversifying solutions to provide financial resources in educational systems with specific keywords and in internal databases and foreign such as Noor specialized magazines database, country publications database (Mogiran), Marje Danesh (Civilika), Ganj database and Persian scientific search engine (Elamnet) and foreign databases IJET, and Google scholar, Eric, Scopus, Science direct to collect it were discussed, and a total of 138 studies were selected and analyzed. Among these studies, after several stages of screening, 20 study units were selected and reviewed based on the title, abstract and content of the research respectively. In order to analyze the research data, the method of content analysis was used in the coding method. The results obtained first in the open coding stage showed; In order to diversify the sources of income in the education system, 20 strategies have been used, which can be divided into four main categories based on the results of central and selective coding. Financing through the government, financing through people, financing through income generation and financing through international activities were classified. Based on this, diversification strategies to provide financial resources in educational systems in terms of documents related to the research question were placed in the mentioned 4 main categories.

    Keywords: solution, Diversification, financial resources, educational systems, Systematic review
  • Ali Zarei *, Mohammad Javadipour, Khodayar Abili, Keyvan Salehi, Rezvan Hakimzadeh Pages 192-204
    The aim of the present study was to identify the self-developed maps and approaches of faculty members' competencies to guide student theses and dissertations. This research has been applied in terms of purpose, which has been done by the method of review-type study using Sandolowski and Barros (2006) steps. Sample selection was done using the criteria for acceptance and non-acceptance of the Critical Assessment Skills Program (CASP). To achieve the purpose of the study, an extensive review of the research background was conducted. For this purpose, the databases of Google Scholar, Eric, Science Direct, Megairan, Civilica, Jihad Daneshgahi, Irandak, Alamnet and Noor databases were searched. In this regard, by examining the scientific studies that were conducted in this field between 1390 and 1400, 325 documents were identified, of which 37 documents were selected and analyzed in a targeted manner as research samples. For the selection of studies and articles, criteria were considered, including that only studies published in Iran's prestigious journals and having a scientific-research grade were reviewed. Atlas TI software version 9 under Windows was used for data analysis. Documents related to scientific studies were described in the research context by studying the scope of research in the form of concepts and themes deductively. Findings showed that desirable or universal approach, configured or structured approach, managerial approach, welfare approach, political approach, organizational improvement approach, need-based or systematic approach, reactive approach, preventive approach and active learning approach are important approaches. Which can contribute to the self-development of faculty members' competencies to guide student theses and dissertations.
    Keywords: Approaches, competencies, theses, dissertations, scope of research
  • Mohammadreza Mohammadi Goodarzi *, Hamid Dadash Gholi Zadeh Ahangar Pages 205-213
    The present research has been carried out in line with the modeling of human resources development based on the organizational values of the strategic navy of the Islamic Republic of Iran using the data analysis method of the foundation (Ground Theory). This research is exploratory in terms of its purpose, in terms of results, it is applied and with a mixed approach (quantitative and qualitative) through the analysis of the underlying theory and conducting interviews, the required data is collected and open coding steps. , has been selected and focused, and the research paradigm model has been presented through structural equation modeling based on the method of partial least squares and using Smart PLS software. The statistical population of the research in the qualitative part includes 10 people from the human resources field of Nedaja who were selected using the theoretical sampling method and a semi-structured interview was conducted with them. Structural equation modeling was used in the quantitative part. The statistical population in this department consisted of 30 senior officers in the field of human resources, who were selected using the full enumeration method. The results of the research showed that the components of human resources development include talents, motivation, health and personality factors, and the components of organizational value include structural, decision-making, belief and cultural factor
    Keywords: Modeling, Human Resource Development, Organizational Values
  • Javad Bustani * Pages 214-231

    One of the most important areas in the education system of any country is the education and training system of military centers, and the identification and prioritization of issues related to education in military education centers can be a suitable guide for the managers and decision makers of this area in order to improve the quality of education. The present research aims to identify and prioritize the issues of guaranteeing the quality of education in military training centers (case study: Baghral Uloom Naval Specialization Training Command (AS) of the Strategic Navy of the Islamic Republic of Iran) in a mixed method, which was implemented in the form of a tool development plan, which is based on the research Qualitative research has been used to obtain the dimensions, components and indicators of education quality assurance, and quantitative research has been used to determine their prioritization.In terms of the purpose of development-application. The statistical population of the current research consists of two parts: the expert community and the general community. The method of sampling from the expert community was based on criteria and from the general community was randomly stratified. The results of the research showed that the index factors affecting the quality assurance of education in educational centers in general in 4 dimensions in order of priority (lack of educational texts, weakness in educational planning, lack of employment of experienced professors and lack of sufficient educational space) are 12 components and 24 indicators.

    Keywords: Training, Quality, Strategic Navy
  • Morteza Alavian, Rahmat Abbastabar, Aref Valipour * Pages 232-248
    Purpose
    One of the main concerns of humanities thinkers throughout history has been to reach a decent governance model. And according to the various threats that governments and people in the society are facing, it is necessary to examine the ideal model of political security in order to achieve competent governance. The field of writing is entered.
    Method
    In order to analyze the data, the qualitative method, thematic analysis, has been used, and among the different methods of thematic analysis in this article, the theme network method of Atride and Sterling, by which qualitative data is divided, classified, summarized and reconstructed. Used
    Findings
    Based on the results of the research, the number of 8 components was calculated as the components of political security based on the indicators of good governance.
    Conclusion
    In order to achieve good governance, the politicians and businessmen of the country must consider political security in all their actions, and to achieve good governance, it is necessary to establish political security from the ruler for the people and from the people for the ruler, which is mentioned in the article It has been paid.
    Keywords: Political Security, decent governance, individual, Community, governme
  • Alireza Alipoor, Alireza Poorsharieh, Saeed Mohammad Nejad, Mahdi Moradnoori * Pages 249-259
    The sensitive and strategic position of Iran in the West Asian region and the existence of crises and political instability in the southern neighboring countries and the intervention and presence of the United States and its allies in the Persian Gulf region as well as the prevalence of smuggling in this region cause threats to the security of the Islamic Republic of Iran. Therefore, in this regard, the approach of heterogeneous maritime defense and emphasis on the principles of the defense doctrine that the combat base is inexhaustible is necessary to connect the combat organization to the huge and inexhaustible capacities of the popular mobilization. The current research aims to identify and prioritize the functions of naval mobilization in the promotion of maritime security in the Persian Gulf region, and the effect of three components of combating the sea threats of the enemy base, intelligence aristocracy and economic security has been measured using a descriptive-survey method. The statistical population includes the commanders of maritime areas, deputy operations and information and commanders of the naval forces, who have more than 10 years of experience. The studied sample was 113 people, which was determined according to the table of Karjesi and Morgan. The results collected from the questionnaire were analyzed and ranked using SPSS software and with the help of the Friedman test method. The output of the obtained results, in order of priority, includes: 1- Economic security, 2- Intelligence aristocracy, 3- Combating threats from the enemy's sea base.
    Keywords: mobilization, naval mobilization, Security, intelligence elites, Smuggling